Men väggarna är väl inte heliga?

Cassandra Grönlund, journalist.

Cassandra Grönlund, journalist.

Foto: UNT

Krönika2019-11-25 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad är det med väggar som känns så otroligt permanent? Jag och min sambo flyttade in i en ny lägenhet i april. Vi målade och donade. Flyttade in våra möbler, köpte några nya och sedan stannade allt av. Vardagen tog vid, sommaren kom och nu är det höst och våra väggar gapar tomma så när som på en tavla i vardagsrummet. Några lampor har fortfarande inte fått sig någon lampskärm. Det är något som tar emot. Det är som att man väntar på att hitta den perfekta tavlan, den perfekta mattan och den perfekta vägghyllan. Och i väntan på det infinner sig aldrig den där känslan av hem. Men hemmet är väl inte heligt? Det blir väl aldrig riktigt färdigt ändå? Möbler kommer och går, hål kan spacklas och väggar kan målas. Så egentligen borde jag bara smälla upp de där jäkla tavlorna. Typ nu. 

Cassandra är journalist och har hamnat efter med inflyttningen. 

1) Föredrag. Stamböcker - en underutnyttjad källa inom personnamnsforskningen. Uppsala arkivcentrums föreläsningssal kl 18–19.30

2) Föreläsning. Om friheten och kontrollen i Kina med Hanna Sahlberg, Mallas sal på Stadsbiblioteket kl 18

3) Familj. Designlabbet 10-15 år på Gränbyskolan. Kl 15.30– 18

Dagens rätt: 

Makaronipudding. 4 prt. 4 dl idealmakaroner, 1 gul lök, 250 g bacon, 2 dl lagrad ost. Äggstanning: 3 ägg, 2,5 dl vispgrädde, 2,5 dl mjölk, salt, svartpeppar. Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Koka makaroner. Finhacka löken. Stek bacon och lök tillsammans. Blanda äggstanningen. Smörj en ugnsform. Varva makaroner, bacon och lök. Häll på äggstanning, strö över ost och grädda i ugnen 30-40 min. Servera med ketchup.