Jag tar alltid ut segern i förskott

God morgon.

God morgon.

Foto: Madeleine Andersson

Krönika2019-11-29 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Artisten och poeten Emil Jensen har sagt: "ta ut glädjen i förskott, annars kanske det inte blir någon glädje överhuvudtaget". Ett råd som jag lever efter; jag har firat att jag fått jobb innan jag ens blivit kallad på arbetsintervju och planerat bröllop efter en första dejt. Som ni förstår kan det här dagdrömmeriet leda till besvikelser och jag förstår därför de som hävdar det motsatta: att seger och glädje inte ska tas ut i förskott. Men eftersom drömmar är en så stor del av livet kan väl de också få vara lika riktiga och viktiga som just det verkliga livet är? Och det bästa med att ta ut segern och glädjen i förskott är ju att man får känna dubbel glädje de gånger som man inte blir besviken. 

Ida Stiller är journalist som drömmer vidare.

Dagens tre tips

1) Teater. "Din för evigt - Vincent" är en poetisk föreställning om den holländske målaren Vincent van Gogh som visas på Köttinspektionen klockan 19:00. 

2) Klubb. Klä dig färgglatt och glittrigt och gå till Södermanlands-Neirkes nation som har klubb med tema eurodisco. Klockan 18-02, nationskort krävs. 

3) Bok. Josefin Holmströms nyutkomna roman "Emily Dickinson och vulkanerna" om den mystiska poeten är måsteläsning för alla litteraturintresserade. 

Felix franska quesadilla

1 portion. 1 tortillabröd, chèvreost, honung, pinjenötter. Skiva chevreost och placera i tortillabrödet, ringla över honung och pinjenötter. Vik ihop brödet på mitten och stek i stekpanna tills det blivit gyllenbrunt och osten i brödet smält. Perfekt som mellanmål eller förrät.