Jag tänker på mina känslor som flygande

God morgon.

God morgon.

Foto: Madeleine Andersson

Krönika2019-11-08 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En gång när jag spelade "Med andra ord" fick jag ordet "känslor" och försökte beskriva det genom att skrika: "De flyger!". Mitt lag gissade på fåglar, pappersflygplan och helikoptrar. Nästan lite talande kan man tycka, för är det inte ganska ofta så när någon försöker prata om just sina känslor? De andra ser eller hör inget, utan börjar prata om någon himla helikopter istället. 

Hur som helst har jag gillat att tänka på mina känslor som flygande sedan dess. Det är både kraft och lätthet i något som kan flyga. Mina känslor är stormiga, välter mig helt omkull men går alltid över. Oavsett vad jag känner är det en tröst att veta att mina känslor förr eller senare kommer flyga förbi. 

Ida Stiller är journalist som känner mycket. 

Dagens tre tips

1) Tv-serie. Fantastiskt roliga Evelyn Mok och Jonatan Unge spelar huvudrollerna i tv-serien "Kurs i självutplåning", vars andra avsnitt sänds i kväll 23:15 på Svt1. 

2) Konsert. Luleåsonen Hurula, som nyligen släppte självbiografiska och utelämnande albumet "Klass", spelar på Katalin 21:00. 

3) Utställning. Upplandsmuseet ger en gratis visning av utställningen "Vårt Uppsala - Löss, loppor och smutsiga fötter". Samling vid utställningen 16:00. 

Grön smoothie 

Smoothie som är mättande, vitaminrik och går snabbt att göra. Passar både som frukost och mellanmål. Recept för en portion: Häll i 1 deciliter fryst mango, 1 avokado, lite bladspenat, citronsaft, ingefära och chiafrön i en mixer och mixa. Vill du ha den ännu mer matig går det även bra att ha i en matsked med havregryn. Servera.