Jag ska börja träna för lördagsfilmens skull

Cassandra Grönlund

Cassandra Grönlund

Foto: UNT

Krönika2019-12-09 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Häromdagen blev jag arg över min egen trötthet. Det var lördagkväll, chipsen var inköpta och planen var att se på en film. Jag känner då hur ögonen börjar grusa sig, ögonlocken tyngs och jag blir varse om att den där filmen kommer bli ännu en film som jag sett de första fem minutarna av och sedan inget mer. Den listan är lång. Alldeles för lång. Hursomhelst, tröttheten slog till, egentligen alldeles för tidigt för att vara socialt accepterat och jag började känna mig irriterad över min egen trötthet. Arg till och med, över hur lite jag orkar den här årstiden. Och jag vill inte vara den som säger detta den här tiden på året. Men jag borde, verkligen, börja träna. För det kan hjälpa mot tröttheten, det har någon generisk läkare sagt någon gång till den här trötta journalisten. Träna för lördagsfilmens skull, där har vi en morot. 

Cassandra Grönlund är journalist och är för trött för film.

Att göra i dag:

1) Föredrag. Paneldiskussion på Uppsala stadsbibliotek om hållbar klädkonsumtion. Stadsbiblioteket kl 17.30

2) Jul. Visning av Domkyrkans julkrubba. Domkyrkan kl 9.30– 11

3) Fritid. Öppen simträning på Fyrishov kl 19.30– 20.30

Dagens rätt:

Krispiga grönkålschips. 4 port. 300 g grönkål, salt, rapsolja, kryddor (exempelvis vitlök, peppar). Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Repa grönkålen. Lägg grönkålen i en plastpåse eller bunke. Ringla över olja, salt och kryddor. Släng runt grönkålen i påsen/bunken så att de täcks av olja och kryddor. Fördela bladen på plåten. Rosta grönkålen mitt i ugnen i 15-20 minuter så att de blir knapriga.