En epilog som sätter tonen för 2020?

Foto:

Krönika2019-11-01 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under de tio senaste säsongerna av herrarnas fotbollsallsvenska har det krävts i snitt 29,4 poäng för att undvika kval. Nu kan 29 poäng räcka till mycket mer än så. Den sammanfattande känslan när vi i helgen summerar allsvenskan 2019 är att bitarna fortfarande vägrar att falla på plats för många lag. Som för Sirius. Spelet har inte alltid gett några större positiva besked. De spelare som ska våga tvekar, de spelare som ska slå de svårare, men nödvändiga bollarna, väljer ofta alibipassningar. Och vi som alltid hoppas få se driv i stegen får alltför ofta se Sirius nedbäddat i sjukdomen som de haft för många gånger: Att kunna behålla lugnet i såväl med- som motgång. Kan epilogen hemma mot Kalmar på lördag sätta tonen för något mer inför 2020?

Mathias Rutegård, tvåbarnspappa, sambo och sportchef

Att göra idag

1 Premiär. Sirius bandy kickar igång elitserien borta mot VSK. Vi rapporterar direkt från Västerås, förstås. Häng med på unt.se – avslag 19.00!

2 Slutet. Det är november och dagen före den sista omgången i fotbollsallsvenskan. Vi ger er senaste nytt från Studenternas inför Sirius–Kalmar.

3 Derby. Nykomlingar i allsvenskan, men inte direkt försiktiga sådana. I kväll är det derby mellan Alunda och Storvreta. Olandshallen, 20.00.

Dagens rätt: Vinterte

För två muggar te: Häll fyra deciliter vatten, fyra hela kryddnejlikor och en kanelstång (i värsta fall en hel del malen kanel) i en kastrull och koka upp. Lyft bort kastrullen från plattan och lägg i två naturella tepåsar. Låt stå en stund och ta sedan bort tepåsarna. Pressa i saften från en halv citron och rör ner lite farinsocker. Servera.