Alla dessa fantastiska idrottsanläggningar

Kjell Sjöberg
kjell.sjoberg@unt.se

Kjell Sjöberg kjell.sjoberg@unt.se

Foto: Malin Norrgård

Krönika2019-12-03 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Knivsta, Tierp, Uppsala och Enköping är några av de kommuner i Uppsala län där nya stora idrottsanläggningar vuxit fram de senaste åren. Det här är anläggningar som skapar ännu bättre förutsättningar för idrotten - både den ideella och den kommersialiserade - att kunna utvecklas under bra förhållanden. Baksidan, om det finns någon sådan, är att de här anläggningarna kostar pengar för idrottsföreningarna att vara i. Men å andra sidan finns det inga lagkrav som säger att en kommun måste försörja föreningslivet med idrottsanläggningar av något slag. Mot den bakgrunden skulle jag som idrottsledare var glad över det nya utbudet av anläggningar. Jag själv betalar gladeligen vad det kostar att gå på fotboll på nya Studenternas.

Kjell Sjöberg är UNT:s utpost som funderar kring kommunala idrottsanläggningar

Dagens tre tips

1) Jul. Julen närmar sig och nu visas Eva Spångbergs julkrubba i domkyrkans sidoskepp upp. 09.30. Uppsala domkyrka.

2) Demokrati. Utställningen "Fira demokratin" visas upp där man får veta historien bakom beslutet om allmän och lika rösträtt. 12.00. Upplandsmuseet.

3) Träning. Nu har du möjligheten att träna löpning med duktiga tränare hos Enköpings AI. 19.00. Gånsta, Enköping.

Elviras Linsbiffar

Blötlägg 2 deciliter torkade gröna linser ett par timmar. Riv två morötter och hacka en grön chili. Häll bort vattnet från linserna och mixa med en vitlöksklyfta, en matsked tahini och lite sesamfrön. Blanda sedan linsblandningen med en tesked paprikapulver, en matsked persilja, en matsked potatismjöl, lite salt och peppar till porös deg. Gör åtta biffar som steks i olja på medelhög värme. Servera gärna med matvete och en skön syrlig sås.

Karta: Uppsala