Aldrig försent för klubbliv i Berlin

Susanne Sigroth-Lambe

Susanne Sigroth-Lambe

Foto: Tomas Lundin

Krönika2019-11-07 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En av våra vänner fick en otippad spelning i Berlin. Spännande, tyckte jag och vi for ner. Väl på plats infann sig en viss tvekan. Spelningen, skulle börja vid midnatt i en anonym lokal i ett sjaskigt industriområde i Lichtenberg, långt bortom myndigheters inspektionsradar. Jag och mitt sällskap höjde medelåldern i rummet betydligt när vi gjorde entré. "Det blir inte mer klubbliv i Berlin än såhär", skrek vi till varandra medan DJ:en lät dunkande musikslingor glida i och ur varann. Men ungdomarna var väldigt snälla och välkomnande – om än lite avvaktande. Och nog fick jag en känsla av att den verkliga festen började när vi gick hem vid två-tiden. 

Susanne Sigroth-Lambe är kulturreporter som har mycket ogjort. 

Att göra idag:

1)Multimusik. Festivalen "Musik-Möten Mystik" på det lilla utrymmet i Omnikvariatet ska innehålla både lokala och internationella artister och börjar kl 19.

2)Samtal. Med anledning av boken "Historiens vita fläckar: Om rasismens rötter i Sverige" ges ett samtal med Maria Ripenberg på Ihresalen kl 16.15

3)Film. Redan 1906 målade Hilma af Klint storslagna abstrakta verk. Filmen om ett fascinerande konstnärsöde kan ses på till exempel Fyrisbiografen kl 18. 

Dagens rätt: Sjömansbiff

 Putsa 500 g innanlår och skär i skivor. Skala och skiva tunt 10 potatisar och 4 gula lökar. Bryn löken i smör i en stekpanna. Bryn sedan köttskivorna på båda sidorna i resten av smöret. Varva potatis, lök och kött i en gryta. Krydda mellan varven med salt, vitpeppar och timjan. Häll på 33 cl öl, vatten eller buljong. Tillsätt ett lagerblad. Låt puttra under lock ca 45 minuter.