Vi kan väl köpa julklappar i stället?

God morgon2019-12-02 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Somliga dagar känns lite överflödiga. Under veckan som gått har jag matats med erbjudanden om nedsatta priser på tv-apparater, smink och kläder. Det har rasslat i mejlkorgen. Och i dag är det måndag och just denna måndag kallas Cyber monday. En dag som känns en aningen överflödig, när vi redan klickat hem det mesta på nätet under veckan innan. Dagen infördes i det stora landet i väst för några år sedan i syfte att öka näthandeln. I dag näthandlar vi som aldrig förr och det känns därför som att det får vara nog med en vecka i köphysteri-anda. I stället borde vi ha en julklappsköparmåndag. En dag som en påminnelse om att vara ute i tid med alla klappar för att slippa julstressen som infinner sig om exakt tre veckor när vi letar efter den perfekta nallebjörnen till brorsdöttrarna. Gör om – gör rätt, handeln! 

Cassandra Grönlund är journalist och köper hellre julklappar än fyndar kläder i dag. 

Att göra i dag:

1) Julklappsköparmåndag. Slipp julstressen och börja redan nu istället. 

2) Föredrag. Mats Wahlberg berättar om vägnamnen i Gottsundaområdet. Kulturpunkten, Gottsunda centrum kl 19

3) Tv-serie. Jag såg serien "Living with yourself" på Netflix i helgen. Den handlar om en man som klonar sig och tvingas leva med en bättre version av sig själv. Komiskt och tänkvärt om livet och relationer.

Fem minuterskola

En plåt. 1 dl sirap, 2 dl socker, 100 gr smör, 2 msk kakao, 2 msk vetemjöl. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull. Rör hela tiden och låt koka i ungefär fem–tio minuter. Gör ett kultest. Häll upp på ett smörat/oljat bakplåtspapper. Låt stelna och skär upp i lagom bitar. Njut!