Vi alla får Väl Godkänt i allt!

God morgon2021-06-14 04:07
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker att vi alla som gått igenom pandemin och alla förändringar den har lett till förtjänar ett bra betyg. Vi får minsann Väl Godkänt i allt! Så spring ut i sommaren och fira er själva ordentligt. Så duktiga ni har varit som klarat livets alla utmaningar! Bravo!

Själv ska jag fira genom att ta på mig mina fina svarta klänningar och gå i naturen och plocka massa maskrosblad åt min dotters vita kanin.

Jag åker inte utomlands, men det finns ju massa skogar att befinna sig i ändå i Sverige! Och dessutom massa kyrkogårdar! Japp, jag har ju nämnt i mina spalter hur många gånger som helst hur mycket jag älskar att promenera (och ibland dansa min graciösa vinta dans) på kyrkogårdar. Jag promenerar så gott som varje kväll i Norra kyrkogården i Solna. 

Den här sommaren blir också sista sommaren i min nuvarande lägenhet, så jag ska njuta av mina två balkonger. Jag tittar på molnen, dricker läsk, äter chips och låter tiden bara gå. Och viktigast av allt, jag låter mig själv dagdrömma igen...om en ljus framtid. 

Jag börjar om. Men jag ser på livet med optimism igen. Jag ska skapa min egen magi. 

M & M Musses macka

Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Rosta 3 dl mandlar (med eller utan skal) på en plåt mitt i ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna.

Mixa med 2 krm havssalt och 1 tsk mald ekologisk kardemumma i en matberedare- 10–15 minuter tills blandningen blir som yoghurt i konsistensen. Smöret stelnar lite när det blir kallt. Rosta 1 skiva brioche, cirka 2 cm tjock. Bred så mycket mandelsmör du vill och toppa med ett lager av din favoritsylt.  (Ur Damernas Värld, 2018)