Varning för vassa julstjärnor

Matilda Andersson är nyhetschef på UNT.

Matilda Andersson är nyhetschef på UNT.

Foto: Pressbild

God morgon2019-11-27 09:12
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I helgen spetsade jag mitt ena öga med en julstjärna. En vass, dyr, tyskproducerad modell som jag klickat hem från en av mina favoritbutiker. Julstjärnan består av väldigt många olika pappersstrutar som ska monteras samman till en fantastisk fin lampa, i mitt fall tänkt att hänga i trappan upp till övervåningen. Stjärnan är inte bara vacker, den är dessutom väldigt vass. Så mitt i min montering av den råkade jag på något sätt vrida till den så att en av spetsarna åkte rätt in i ögat. Dagen efter undrade de flesta på redaktionen vad som hänt då jag kom in med ett blodsprängt öga. Det såg fruktansvärt obehagligt ut, men som tur var missade jag iris. Med denna text vill jag skicka ut en liten varning: ta det försiktigt med adventspyntet i helgen.

Matilda Andersson är nyhetschef och älskar trots allt adventsstjärnor

Att göra i dag

1 Älska mig. Har ni inte sett Josephine Bornebuschs serie på Viaplay - se den.

2 Maxa med julblommor. Finaste egna gruppen gör du genom att blanda amaryllis, julrosor och hyacinter på ett stort fat. Täck jorden med grönmossa.

3 Ta en tur på stan. Julbelysningen är så fin! Jag tillhör fancluben till Kärlekens träd.

Blomkålscurry

4 portioner. Hacka 2 gula lökar och 2 vitlöksklyftor, fräs i olja. Rör ner 2 msk riven färsk ingefära, 1 tsk gurkmeja, 1 tsk spiskummin, 2 tsk curry. Skär 300 g potatis och 1 blomkålshuvud i ungefär lika stora bitar. Rör ner detta tillsammans med 1 dl röda linser, 1 burk krossade tomater, 1 burk kokosmjölk, 2 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 12–15 minuter. Servera som ensamrätt eller med ris och bröd.