I de här tiderna, när social distansering är norm och minsta förkylningstecken innebär hemmajobb, så är jag ändå fruktansvärt glad att det är påsk och inte julafton som drabbas. Min relation till påsken har väl aldrig varit någon större kärlekshistoria. Jag kan, med hundra procents säkerhet, ärligt säga att jag inte lagt en minut åt att påskpynta sedan jag flyttade hemifrån för över fem år sedan. Jag hade knappt märkt att påsken varit i antågande om det inte varit för några gula kycklingar och färglada fjärdrar som ställts fram på matbutiken. Påsken är en urtråkig högtid. Så att dessa märkliga tider infaller just nu glädjer mig ändå. För hade det varit juletider så hade det varit svårt att hålla sig hemma och distansera sig. Julafton bråkar man inte med, inte ens en pandemi får röra den heliga högtiden.
Att göra i dag:
1) Ät påskgodis. Påsken kommer ofta med ett överflöd av godis, få det överstökat och gör inte som jag och dra ut på förtärandet.
2) Sätt frö. Våren är här och det är dags att förså lite. Jag sätter tomaterna nu, kanske lite sent, men bättre sent än aldrig.
3) Slappa. Det är inte varje vecka man får långledigt, njut av den sista dagen och gör inget.
Stekta rester
Är ni som min familj, så äter ni en lightversion av julbordet under påsken och får alldeles för mycket mat över. Skär ner prinskorv, potatis, ägg, grönsaker och stek i olja i stekpannan. Lägg i en klick smör och salta och peppra lite. Låt det få färg och servera "påskpytten" med de övriga resterna som kan finnas kvar. Maten blir som ny!