Många är vi som fått lära oss att äta pölsa den hårda vägen i skolan. Kanske inte den roligaste upplevelsen. Däremot var pölsan som serverades hemma eller hos svärföräldrarna alltid av toppklass. Därefter har den under flera år legat i träda hos undertecknad. Fråga mig inte varför, men jag inser nu att det var ett dumt beslut.
Hade förmånen att för ett tag sedan bli bjuden på middag hos de goda vännerna Ulf och Marlene. Ryktet sa att pölsa skulle serveras. Väl till bords bjöds det på en lagom sältig pölsa gjord på bra råvaror. Gott och en klockren kombination till övriga rätter. Det fungerar bra att ta ett glas Cabernet Sauvignon till. Nu finns det också pölsaburkar i kylen hos Sjöberg.
Kjell Sjöberg är journalisten som gillar pölsa.
Att göra
1 Ishockey. I kväll tar Västra Frölunda emot Växjö i elitserien. Matchen sänds på Cmore med start 19.00.
2 Cykel. Skogarna i Nåsten är fortfarande möjliga att cykla på. Tag chansen innan det blir försent.
3 Drama. Serien "Denna tunna blå linjen" rullar på SVT. Sevärd med uppländska inslag bland skådespelare. Väl värd att titta på.
Buccatini med tomat- och salsicciaragu
Skala och skiva en gul lök och en schalottenlök. Lägg ned i en gryta och stek på. Efter en stund häller du på lite rött vin som du låter koka in. Därefter lägger du ner 400 gram salsicciafärs som kryddats med chili och vitlök som du bryner. Häll sedan över två burkar med krossade tomater. Låt blandningen koka på låg värme i en halvtimme. Avrunda med att hälla på en skvätt med grädde.
Servera med lämplig mängd buccatinipasta och en schysst sallad och lämpligt dricka.