Min vardag är full av pip

Foto: Nina Leijonhufvud

God morgon2020-01-19 04:00

Det börjar med väckarklockan, den levererar ett enerverande pipipipipipip. Jag stapplar in i köket för att fylla vattenkokaren. När den sätts på plats säger den pipip, pipip. Jag trycker på knappen för att den ska komma i gång då ger den ifrån sig ett lite längre piip. Medan den börjar värma tvattnet vaknar mobilen till och meddelar med ett dubbelt pipip att någon vill mig något och i samma veva påkallar media min uppmärksamhet, det har minsann hänt något ute i världen som jag behöver veta NU med en gång, självklart med ett pip. Vattenkokaren piper dubbelt, tevattnet är klart. Vid middagstid piper ugnen att grönsakerna har stått inne i 25 minuter samtidigt piptjuter kylskåpet: "Du har glömt att stänga mig!" När hunden sen pipgnäller och vill ut har dessvärre mitt piptålamod tagit slut.

Att göra i dag

1) Konst. Margareta Eriksson Abenius, Anna Kraft, Olivera Savic Popovic och Lisa Trägårdh, ställer ut i Kulturstugan, Märsta, kl 12–16. 

2) Museum. När grundades Uppsala? Varför bosatte sig folk just här? Upplandsmuseet kl 12–17.

3) Textil konst. Ulla-Stina Wikander klär in vardagliga objekt med gamla petitpoint-broderier. Kaleido kl 12–16.  

Auberginegryta

Stek 2 hackade auberginer i rapsolja i en gryta. Vänd ner 1 finhackad gul lök, 2 finhackade vitlöksklyftor,  2 msk riven färsk ingefära och 1 finhackad röd chili. Låt fräsa tills allt har mjuknat. Rör ner 1 tsk spiskummin, 1 tsk bruna senapsfrön, 1 tsk gurkmeja, 1 tsk garam masala, 1 tsk salt, 2 msk jordnötssmör, 2 msk mango chutney och 1 burk kokosmjölk. Låt allt puttra i fem minuter. Vänd ner 2 burkar kikärter. Servera med ris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!