I skrivande stund är det torsdag, 29 april. Under morgondagen, 30 april, kommer jag vara ute på fältet med min kollega April Caarph och medverka i sändningen #hemmavalborg – där kollegerna Niklas Skeri och Elin Sandow är programledare och kör live från UKK.
Japp, jag ska rapportera live från fältet. Jag har intervjuats live förut, men det är första gången att jag rapporterar live. Dessutom är det min första gång att få se och uppleva valborgsfirandet i Uppsala. Jag har hört många Uppsalabor skryta om den episka festen i Uppsala – men vi vet ju att den inte blir likadant i år igen på grund av coronaviruset.
Men strunt samma om det inte blev festligt. Det blev i alla fall historiskt.
Brödsallad
Tänd grillen. Dela 1 gul zucchini och 1 grön zucchini på längden till tunna långa skivor. Salta zucchinin försiktigt och vänta tills den börjar vätska sig. Pensla skivorna med lite olivolja och grilla direkt över glöd under lock tills de fått fin färg.
Vänd och grilla 12 levainbrödskivor med lite olja och grilla direkt på glöd under lock tills de fått fin färg. Vänd och grilla brödet samtidigt. Pensla allt med dressing och lyft sedan av från grillen.
Servera direkt med grovskuren eller hel basilika (en kruka, plockade blad) och eventuellt 1/2 dl strimlad selleriblast.
Smaka eventuellt av med lite mer dressing, salt och peppar.
För dressingen: Riv en mogen tomat på rivjärnets grövsta sida. Blanda med 1 finriven vitlöksklyfta, 1,5 msk kapris, 4 msk olivolja och 2 msk äppelcidervinäger. Smaka av med salt. (Ur Damernas Värld)