Om knappt en vecka är det julafton och jag har inte hunnit köpa julklappar. Det är ett av många exempel på hur bra jag är på att skjuta upp saker.
Jag är en kronisk prokrastinerare – och jag vet att jag inte är världens enda. Tvärtom är vi många.
Det handlar om dålig tidsplanering, kan man tycka. Men med handen på hjärtat erkänner jag också att jag ofta prokrastinerar på grund av känslor som väcks, känslor som jag gärna undviker.
Jag skjuter upp att kolla mina räkningar, eftersom jag är rädd för att ha överspenderat. Jag bokar inte tid hos läkaren för jag är rädd att få höra att jag har cancer, och så vidare.
Jag vill inte tänka på min rädsla, ångest och osäkerhet. Därmed prokrastinerar jag.
Men mitt nyårslöfte 2023 är att ändra på det. Så jag ska tänka på tomater ... Helt enkelt prova pomodoro-metoden, en tidshanteringsmetod som utvecklats av Francesco Cirillo, och där han använder en tomatformad kökstimer.
Man sätter en timer på 25 minuter, jobbar den tiden och tar sedan fem minuters paus. Därefter jobbar man 25 minuter igen. Man upprepar fyra gånger och tar sedan en längre paus på 15– 30 minuter.
Varje intervall är känt som en pomodoro, från det italienska ordet för tomat.
Att göra
Se "Too hot to handle" på Netflix. Amerikansk-brittisk reality-tv-dejtingspel. Oväntat lärorikt.
Att äta
Enkel pizza
Köp pizzakit med deg och tomatsås. Tryck ut degen, bred ut såsen. Toppa med stekt bacon, skivade tomater och riven cheddarost.
Grädda i 220 grader mitt i ugnen cirka 15 minuter tills osten smält.