Höstens färger börjar anas och värmen ligger kvar. Brittsommar heter det visst när det blir varmt i september. Detta måste vara den sista skälvande helgen innan oktobermörkret segrar. Hur svårt är det inte att veta det, känna kravet och ändå inte få tummen ur? Jag borde göra den där utflykten, fika med kompisen eller gå en långpromenad längs ån. Ta vara på solen. D-vitamintanka inför vintern. Köra båten ut till sjön och hoppa i. En sista gång. Men tar man chansen? Nej, istället ligger man och stirrar apatiskt i taket. Dagen går och vid pass 17 inser man att man försuttit chansen - igen. Det vore kanske något att lägga ut på Facebook? Soffan vann igen.
Catrin Pihl är reporter på UNT och kan konsten att slappa
Tre tips
1 Världsmusik. ManLuckerz And The Zim – Traditional Unity, världsmusik från Zimbabwe. Antingen live på Reginateaterns scen med coronaavstånd i publiken, eller på nätet. Start kl 18.
2 Jazz. Katalins Lördagsjazz med Hans Loelv Trio & Lars Gulliksson, kl 15-17, dörrarna till puben stängs efter 50 personer.
3 Svamputflykt. Ta dig till närmaste skog. Det finns massor av svamp därute.
Wokad fläskfilé
4 personer. Gör sås på 1 msk färskpressad limejuice, 1 msk asiatisk fisksås, 1 msk brun farin och 1 msk soja. Skär 500–600 g fläskfilé i 2 sm stora bitar och skär 4 salladslökar likadant. Hetta upp 2 msk olivolja och pressa i 2 vitlöksklyftor. Tillsätt 1 msk finriven färsk ingefära, 1 tsk röd currypasta och fräs i en halv minut. Lägg i köttet och stek nästan klart. Tillsätt salladslök och såsen. Woka allt i några minuter, strö över färsk koriander och servera med jasminris