"Är du fortfarande vegetarian?", har mamma frågat mig varje dag den här veckan. Jag klandrar henne inte för hennes svaga tro på min självdisciplin. Jag får ofta infall som inte håller längre än tre dagar. Det kan vara att börja springa, bli morgonmänniska, lära mig måla eller som den här gången – bli vegetarian.
Nu har jag ätit vegetariskt i en vecka. Hittills har det gått relativt smärtfritt. Om man kryddar ärtfärsen med tillräckligt mycket tacokrydda märker man ingen större skillnad, och eftersom jag är en stor ostfantast går det mesta att liva upp med fetaost.
Det svåraste är planeringen. När man kommer hem sent efter en jobbdag följt av några timmar i stallet är det lätt att falla för frestelsen att snabbt steka lite falukorv. Restaurangbesök är kluriga – jag som är ganska kräsen har haft svårt att hitta något jag kan tänka mig att äta bland de vegetariska alternativen. För att inte ens nämna hur svårt det är att komma ihåg! I lördags råkade jag beställa lasagne på ett kafé. Cafébiträdet såg mäkta förvånad ut när jag utbrast att "nej just det, jag kan inte äta lasagne - jag är ju vegetarian nu".
Vi får se om det blir ett bestående projekt eller om det är ett av mina kortvariga infall. Men fram till dess har jag faktiskt ganska roligt när jag experimenterar mig fram med nya maträtter som jag aldrig skulle fått för mig att testa annars – det blir lite av ett köksäventyr.
Bio: Downton Abbey – hög mysfaktor och ett perfekt sätt att gömma sig från värmeböljan.
Halloumistroganoff: Skär halloumi i bitar, stek. Koka med crème fraiche, krossade tomater, senap, soja och oregano.