Jag startar dagen med godis och energidryck – hjälp!

God morgon önskar Josefine.

God morgon önskar Josefine.

Foto: TT/Arkiv

God morgon2023-01-21 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under veckan har mina arbetspass startat vid 06 på morgonen. För en morgontrött människa som jag och dessutom med för få timmar sömn i bagaget har jag varit i stort behov av någon sorts energikälla för att kickstarta dagarna.

En kopp kaffe kunde vara en quick fix, men egentligen är jag ingen kaffedrickare. Jag är heller inte en frukostmänniska, speciellt inte så tidigt på morgonen.

Så hur löste jag problemet? Jo, med energidryck och godis. Ja, ni läste rätt. Varje morgon, klockan 06, har jag hällt i mig Red Bull och ätit en kexchoklad. Inte särskilt hälsosamt kom jag och min kollega fram till, och jag tar tacksamt emot tips på hur jag kan förbättra min sockerfyllda frukostvana.

Josefine Ericsson, reporter och gottegris

Att göra:

1) Avin Omar & Goran Kajfeš Subtropic Arkestra spelar på Uppsala konsert och kongress vid 19:30.

2) Grand Prix Volleyboll på Fyrishov, går av stapeln klockan 08:00 på lördagsmorgonen.

Att äta: 

Krämig halloumipasta

Koka pasta för fyra personer, gärna gnocchi. Ansa 150 gram haricots verts och koka dem med pastan när det återstår fyra minuter av koktiden. Skala och skiva två vitlöksklyftor, grovtärna två tomater. Skiva och stek 400 gram halloumi i en matsked olja, lyft sedan upp halloumin på en tallrik. Vänd ned den skivade vitlöken och fräs. Tillsätt 1 deciliter vatten, 2 deciliter créme fraiche och örter – 1 tesked persilja och 1 tesked basilika. Vänd ned tomaterna och låt dem bli varma, smaka av med salt och peppar. Blanda sedan pastan med såsen och toppa med halloumi och 65 gram babyspenat. Tillsätt mer krydda om det skulle behövas.

Recept ica.se