Jag har aldrig varit bra på avslut

Morgon, säger Martin Hallén Almroth.

Morgon, säger Martin Hallén Almroth.

Foto: Adam Wrafter/TT

God morgon2021-09-18 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med den här rubriken hade jag kunnat skriva en text som handlat om mina idrottsliga prestationer. Men nu ska det inte handla om min säsong som forward i fotboll där jag lyckades göra exakt noll mål – men ack elva assist. Utan det ska handla om en av mina stora akilleshälar. Att säga hejdå, att avsluta ett kapitel. 

Det har nog varit så rätt länge, egentligen hela tiden när jag tänker tillbaka. Det här med att avsluta saker som jag har en relation till har bara inte gått så jättebra. Men till min fasa ska jag nu göra exakt det. Stänga en dörr och öppna en annan direkt. För det går inte att göra ett jobbyte så jättemjukt, det bara sker. Så med det skrivet vill jag nu tacka för mig och samtidigt säga tack till dig som läsare. Det har varit kul.

Martin Hallén Almroth är redaktören och reportern som inte längre är redaktör och reporter på UNT, utan numer digital kommunikatör på Svensk Innebandy.

Att göra.
Hagundas herrar gör klubbens första match i innebandyns högstaliga, SSL. 18.00 är det första tekning – mot Linköping i IFU Arena.

Att laga.
Färskostfylld lövbiff
Börja med att koka potatisen (1 kg) som du ska ha till. Ta sedan och skiva champinjonerna (250 g). Lägg ut lövbiff en, salta och peppra samt bre på ett lager av färskosten (gärna vitlökssmak) på varje biff. Rulla ihop biffarna och stek dem tillsammans med champinjonerna. När de fått färg kan du hälla på crème fraiche (2 dl), smula ner en köttbuljongtärning, häll i vatten (1,5 dl) och låta sjuda. Rör ner eventuell överbliven mjukost. Smaka av med salt och peppar. Klart!