Jag är nog en av världens mest morgontrötta människor. På riktigt. Jag fryser varje morgon och det känns som att jag ska börja gråta när alarmet ringer (ska erkännas att det har fallit en tår någon gång). Kroppen är tio gånger så tung, jag mår illa och kväljs när jag borstar tänderna.
En otroligt vacker syn, verkligen.
Jag är däremot aldrig morgonsur – bara morgonledsen.
Nu har jag dock bestämt mig för att aktivt försöka bli morgonpigg. Jag ska göra mitt allra, allra bästa att inte gå upp en kvart innan jag måste i väg. I morse lyckades jag ta mig upp i alla fall en halvtimme innan, och jag är sjukt stolt över det. Jag har också läst att man ska dricka ett iskallt glas vatten det första man gör, eftersom tröttheten till stor del kan bero på vätskebrist.
Det gjorde jag – och hör och häpna: Det hjälpte!
Sedan åt jag frukost och var klar i så pass god tid att jag till och med hann ta en morgonpromenad till jobbet. Jag har varit superenergisk hela dagen och inte känt mig trött en enda gång!
Nu gäller det bara att inte falla för snooze-frestelsen i morgon bitti igen. Eller morgonen efter det. Eller resten av årets jä*la morgnar.
Men heja mig, friskt humör – hoppas snoozen mig ej förför!
Att göra:
Åka längdskidor i Sunnerstaåsen antar jag? Nu blev det ju vinter igen.
Palt:
Skala och råriv 1 kg potatis. Arbeta samman med 2 tsk salt och 1 dl vetemjöl till en lös deg. Forma degen till bollar.
När 200 g tärningar fläsk är stekta så formar du en grop i degen, lägg in fläsket och vik över degen igen.
Låt paltarna sjuda i ca en timme. Servera med lingon och smör.