Jag ska börja den här texten med att erkänna en sak. Jag gillar inte ost.
Ja, du läste rätt. Jag känner faktiskt att jag måste förtydliga det med tanke på reaktionerna jag brukar få från människor när jag av en eller annan anledning behöver berätta detta. Det är nämligen otroligt kontroversiellt.
"Vad menar du? Gillar du inte ost?", brukar folk klentroget fråga när det kommer på tal.
När jag står fast vid min ståndpunkt brukar känslorna hos motparten istället skifta till någon form av provocerad ilska:
"Är du sjuk i huvudet eller!?"
Frågan är dock varför det är så kontroversiellt. Jag känner gott om människor med andra matpreferenser som inte alls framkallar samma reaktioner. En kompis tycker till exempel inte om fisk – eller någonting annat som kommer från havet – men det verkar inte alls provocera människor lika mycket som att jag inte gillar en liten sketen mejeriprodukt.
Jesper Bohlin är reportern som – tro det eller ej – inte gillar ost.
Att göra: Titta på det heta innebandyderbyt mellan Hagunda – Storvreta, antingen på plats i IFU Arena eller på unt.se.
Lövbiffpasta – en god rätt helt utan ost!
Fräs 250 gram champinjoner på hög värme i en stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt en klick smör och ha i 1 hackad purjolök, 2 vitlöksklyftor samt 400 gram grovt strimlad lövbiff. Fräs i 2–3 minuter. Ha sedan i 2 dl crème fraiche, 1 msk dijonsenap, 1 msk sambal oelek och 1 hönsbuljongtärning. Låt allt koka ihop medan du kokar pastan. När pastan har kokat klart, spara ca 1 dl pastavatten och rör i pastan i stekpannan tillsammans med pastavattnet. Toppa med lite timjan.