I dag slopas coronarestriktionerna och samhället kanske äntligen kan börja återgå till det normala igen, något som för de flesta är rejält efterlängtat.
Senaste gången restriktionerna togs bort fylldes barer och restauranger till brädden och utanför Snerikes nation var kön flera kvarter lång redan på förmiddagen.
Vad jag gjorde? Spelade padel med några kompisar. Jag skulle ju ändå upp och jobba dagen efter.
Att missa en sådan händelse hade varit helt otänkbart under den inte alltför avlägsna studietiden. Man kan därför tänka sig att jag tänkte gå ut och njuta rejält i dag. Men icke, jag jobbar kväll.
Att jobbet kommer i vägen är dock inte det som oroar mig. Det är att det faktiskt känns lite skönt att ha något att skylla på för att slippa ge mig ut i (det förmodade) kaoset på stan. Kanske är det ett tecken på att jag håller på att bli vuxen, eller så har jag helt enkelt bara blivit lite tråkig.
Jesper Bohlin är reportern som jobbar när resten av Sverige firar.
Att göra: Sveriges och kanske världens största friidrottsstjärna kommer till Uppsala. Vad passar bättre än att fira de slopade restriktionerna med att följa Armand Duplantis egen gala, Beijer Stavhoppsgala 2022, i IFU Arena?
Om inte det lockar, stanna ute efter klockan 23!
Köttfärswok
Fräs 500 gram köttfärs i olja. Hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor och låt det fräsa med. Tillsätt 3 msk srirachasås, 1 msk riven ingefära, 1 tsk sesamolja, 3 msk ostronsås, 2 msk soja och 2 msk risvinsvinäger. Skär upp 300 gram morötter, 250 gram spetskål och 1 röd paprika och låt fräsa med i cirka 10 minuter. Servera med ris eller nudlar.