En iransk väninna fick mig att aktivt tänka på kollagen. Inför min födelsedag i september vill jag ge mig själv denna present: att boosta kollagenet i min kropp.
Jag tänker äta mer av dessa saker: mango, paprika, tomater, grönkål, cashewnötter, kiwi, ananas, vitlök, jordgubbar, blåbär, hallon, apelsiner, äggvita, tonfisk, musslor, lax, räkor, koriander och mycket kyckling. Whew, jag blir hungrig bara att skriva om dessa!
På tal om kollagen i fisk: fiskdelarna som innehåller mest kollagen är huvud, skinn och ögon. Tyvärr vet jag inte riktigt hur man gör för att lyckas tillaga dessa delar så att det blir gott. I hemlandet när jag var ung åt vi dessa delar när mormors kock stekte fisk. Jag älskade att äta ett riktigt salt och krispigt fiskhuvud. Mums!
Att göra:
E-möte. Kolla George Graham Foundation, GGF Sveriges, virtuella möte där kreativa människor visar upp sina talanger. Kolla deras Facebook sida för att hitta länken.
Konstutställning. På Valsta Café, tisdag. Utställning av lokala konstnärer och sopplunch.
Lyssna på mina feel good-låter. "Came Here For Love" av Sigala. "Right Back Where We Started From" av Maxine Nightingale. "Walkin' On The Sun" av Smash Mouth. "Accidentally in Love" av Counting Crows. "The Sky and The Dawn and The Sun" av Celtic Woman.
Kycklingsteak
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek 650 g BBQ kycklingsteak på skinnsidan ca 5 min tills skinnet är krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Lägg över i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen ca 20 min tills kycklingen är helt genomstekt, innertemp 72 C. (Ur Linnas matkasse).