Jag får väl börja den här texten med att be om ursäkt.
Min förra God-morgonsspalt publicerades samma dag som coronarestriktionerna slopades och jag reflekterade i den kring att jag har blivit lite tråkig som tyckte det var skönt att kunna skylla på jobbet för att slippa fira restriktionssläppet. Jag slog till och med fast att jag var "reportern som jobbar när resten av Sverige firar".
Men vet ni? Efter jobbet hände det som jag verkligen inte trodde skulle hända. Jag gick ut på krogen.
"Ska vi ta en öl?", frågade en kollega när jobbkvällen var avslutad. Och vips var den där känslan av att ha blivit en sådan där vuxet tråkig person som mest längtar hem till soffan som bortblåst.
Kanske ska man inte dra så stora slutsatser kring det. Eller så kanske det finns hopp trots allt?
Jesper Bohlin är reportern som tvärtemot vad han tidigare slagit fast firade restriktionssläppet med en (och endast en) öl på krogen.
Att göra: Titta på Hagunda–Falun, antingen på plats i IFU Arena eller på unt.se.
Salsicciapasta
Dra av skinnet från 500 gram salsiccia och rulla små köttbullar av färsen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek tillsammans med 1 finhackad chili på hög värme tills de får lite färg. Sänk till medelvärme och ha i 3 finhackade vitlöksklyftor. Pressa i saften från 0,5 citron och slå på 0,5 dl vitt vin. Låt stå på svag värme medan pastan kokar.
När någon minut av koktiden på pastan återstår, blanda 1 äggula, 70 gram färsk babyspenat, 100 gram riven parmesan, och cirka 1 dl pastavatten i en bunke. Rör ner pastan i bunken och bland ordentligt. Rör i köttbullarna och smaka av med peppar.