Brukar du gråta offentligt? En vän var nyligen på bröllop och var efteråt förvånad men också tacksam över att gråten hade kommit så ohämmat. Så opinsamt att gråta över andras glädje, menade hon. Själv grät jag oftare förr, kanske var jag ledsnare eller bara i bättre kontakt med mina känslor, men ju äldre jag blir desto oftare tåras jag upp för att jag blir rörd över något. Och att vara blödig tycker jag faktiskt är lite pinsamt, medan jag aldrig skulle skämmas över att vara ledsen. När jag har lite för mycket tid över googlar jag "varför är det pinsamt att vara lättrörd". Google brukar veta. Det gör Google inte nu, utan ger mig bara anledningar att släppa fram gråten oftare. Det är väl i och för sig ett svar i sig.
Ebba Örn är reporter på UNT och förlitar sig för ofta på internet.
Att göra i dag
Baka. Lussebullar, pepparkakor eller sockerkaka. En kaffe på det och dagen är gjord.
Vila. Det är mitt återkommande tips men det är så skönt, och väldigt välbehövt när det hinner bli mörkt innan det blivit ljust.
Saffransrisotto med tomater och fänkål
Koka upp 8 dl vatten med 2 buljongtärningar. Häll i 2 dl vitt matlagningsvin. Hacka och fräs 1/2 gul lök med 1 klyfta vitlöksklyfta och 0,5 g saffran. När löken är mjuk tillsätter du 4 dl avorioris och fräser med någon minut. Häll i 1/3 av buljongen och låta koka på svag värme under omrörning. Tillsätt resten av buljongen lite i taget i ca 20 minuter. Stek 200 g körsbärstomater i olivolja så de blir varma. Strimla 1 fänkål i tunna skivor. Vänd ner 40 g finriven parmesan i risotton och toppa med tomat, fänkål och ruccola. Recept från Coop.