I helgen var jag på turnering i Malmö med mitt roller derbylag. Förutom att det var första internationella turneringen sen pandemin så var jag orimligt taggad på tre dagar med hotellfrukost. Jag hade noggrant planerat vad som skulle intas och i vilken ordning; från äggröra på rostat bröd till pannkakor med nutella. Jag älskar nämligen frukost och skulle kunna äta det som dagens alla måltider.
Men till mitt förtret inleddes första morgonen med att en lagkamrat berättade att äggröran var oätlig och verkade ha gjorts på pulver. Det visade sig inte finnas någon brödrost på grund av brandrisken. Pannkakorna var kalla och yoghurten var varm. Lagkamrater kunde inte förstå hur det inte fanns gröt. Det var helt enkelt total misär. I det stora hela är det här givetvis ett litet världsligt problem men i stunden var jag nästintill otröstlig.
Väl tillbaka på hemmaplan kan jag därför nu inte släppa tanken på riktigt maffig frukost. Men jag vet inte vart man hittar den. Så nu frågar jag er Uppsalabor – var finns egentligen stans bästa frukost?
Att göra:
1. I dag inleds Uppsala Internationella Gitarrfestival på UKK och Katalin.
2. I kväll kl.20 är det stand-up på Interpool med bland annat Isak Jansson
Att äta:
Bra brunchmacka, 4 portioner.
Tärna två tomater och hacka några matskedar basilika. Vispa ihop 6 ägg med salt och peppar. Hetta upp olja i stekpanna och stek tomaterna ett par minuter. Tillsätt äggen och rör runt till äggen stelnat och blivit till önskad äggrörekonsistens, runt 5 minuter. Blanda ner basilikan. Lägg ruccola på valfritt favoritbröd, lägg på äggröran och servera.