Våren har varit tiden för den återkommande resan till Arlanda och hämtning av något av barnen efter deras utlandsvistelser. Planen var att hämta upp sonen en dag i maj efter vårterminens collegevistelse i South Carolina. Så blev det inte. Ett sent beslut att spela United Soccer League (USL) med South Carolina FC ändrade sonens planer. Istället för att få ha sonen på hemmaplan i sommar blir det många sena nätter för att kolla in alla matcherna i USL. Helt okej för min del och det finns ju kommunikationsplattformar att träffas och surra lite på.
Kjell Sjöberg är journalisten som förbereder sig för många sena fotbollsnätter i sommar.
Att göra:
1. Bok. Lagom till EM är det dags att läsa sportjournalisten Olof Lundhs bok "Landslaget enligt Lundh".
2. Cykel. Ska ni till Hammarskog på cykel? Passa då på att testa den nya cykelvägen i Stabbyområdet.
3. Idrott. Den här kvällen bjuds det på Sverige mot Schweiz från VM i ishockey. 19.15 på SVT.
Vinbräserad älgbog
Ta 500 gram älgbog som skärs i fyra bitar. Salta och peppra och bryn köttet i smör i en gryta. Ta upp köttet ur grytan. I med ett par matskedar tomatpuré som du fräser upp. Häll sedan på fyra deciliter rött vin och koka i fem minuter. Tillsätt ett par matskedar koncentrerad viltfond, lite chili, ett glas vatten och ett par klyftor vitlök. Koka under lock i två timmar. Ta sedan upp köttet.
Lägg ned 150 gram bacon och två skurna schalottenlökar som du förstekt samt två skivade morötter och 200 gram champinjoner i grytan. Tillsätt sedan köttet som du skivat fint och koka samman allt en stund. Servera med potatismos och en sallad.