I dag har jag sagt upp min yngsta sons plats på Kulturskolan i Sigtuna kommun. Det kändes märkligt i magen, vemodigt. Våra fyra ungar har fått spela instrument, teater och dansa eftersom både jag och deras pappa gillar det. Det har varit viktigt för oss och vi har kunnat prioritera det. När jag var ung spelade jag också, mest olika flöjter. Pappa spelade dragspel. Ofta spelade vi tillsammans, hemma. Det är stunder som fortfarande lever i mig. Vi skapade musik ihop, inga ord behövdes, mest skratt och tålamod, inga stora prestationskrav, vi spelade där och då. Jag hoppas att Kulturskolan ska få finnas kvar, för livsglädje och människors hälsa och för alla "vara i nuet-stunder".
Att göra i dag
1) Utflykt. Väderprognosen visar lite värme och en del sol. Packa kaffe och mackor, gå runt knuten och njut.
2) Serie. Sanditon, brittiskt historiskt kostymdrama på SVT play.
3) Slappa. Prova att göra absolut ingenting, svårare än en tror.
Tom kha tofu
Häll ner en burk kokosmjölk, 6 dl vatten och 2 grönsaksbuljongtärningar i en stor kastrull. Krossa 2 stjälkar citrongräs, skala och riv 2 cm färsk ingefära, riv det yttersta gröna skalet på 2 lime och lägg allt i grytan. Dela limen med en kniv och pressa ner saften. Koka upp allt. Hacka 1 gul lök och 1 röd paprika fint. Halvera 1 färsk röd chili och skrapa ur fröna. Hacka sedan chilin fint. Rör ner allt i grytan. Skär 200 g champinjoner i fjärdedelar och 200 g fast tofu i mindre tärningar. Rör ner det i grytan tillsammans med 1 tsk strösocker. Låt allt sjuda i tio minuter. Servera grytan tillsammans med nykokt jasminris och färsk koriander.