Under pandemin hittade jag, precis som många andra, ett nytt intresse. Växter!
Många gånger när jag gick förbi blomsterbutiken på väg till Ica smet jag in och köpte något nytt. Min lilla etta fylldes snabbt med krukor och grönt: monstera, murgröna, elefantöron och fjädersparris. Jag la även en avokadokärna i blöt vilket blev till en trevlig liten växt.
En efter en dog dem. För mycket vatten, för lite vatten. För mycket sol, för lite sol. Men jag gav inte upp. Jag köpte några nya uppsättningar av de som dog och tog nya tag. Någon gång måste man väl lära sig? Oj så fel jag hade.
Ett och ett halvt år in på mina desperata försök att hålla mina växter vid liv så kändes det som att jag hade lärt mig något. Som att jag äntligen förstod mina blommor. Men nu har det flyttat in kryp i två av mina krukor som håller på att ta död på de växter jag lyckats hålla vid liv längst.
Jag hade även en stressig vecka där jag inte varit hemma så mycket. Då upptäckte jag att några av mina mer "uppmärksamhetskrävande växter" bara hade gett upp och checkat ut. Och det är precis vad jag tänker göra nu. Snart hämtar jag upp en påse och slänger ut skiten. Någon gång måste man få självinsikt och förstå att allt man rör vid bara kommer att vissna.
Alexzandra Persson är reportern som gett upp hoppet om gröna fingrar.
Enkel äppelpaj
Smörj en form med smör. Lägg i skalade och skivade äpplen. Strö socker och kanel över. Blanda 1 dl socker med 2 dl mjöl och strö över. Hyvla sedan smör och täck hela formen. Sätt in i ugnen på 200 grader i 30 min. Lägg på mer smör vid behov.