Jag är ingen bra skidåkare, men jag gillar skidåkning och att vara ute i friska luften. Vintrarna är alltid vikta för en del skidåkning. Storvretaspåren är en favorit bland flera.
Jag har på avstånd följt det idoga arbete som genomförs av den förening som står bakom skidspåren där ute i Storvreta. Att år ut och år in kämpa med spåren för att sådana som jag och många andra ska få chansen att svettas och kämpa i spåren – det är fantastiskt och andas verkligen ett långsiktigt föreningsliv för mig. Det känns häftigt och det är så det ska vara.
Det enda problemet just nu är det milda väder som väntar, men jag är säker på att alla vi som gillar skidor kommer att få flera chanser att åka i vinter.
Kjell Sjöberg är journalisten som gillar skidåkning och fruns fudge.
Att göra
1 Fotboll. Southampton möter Lincoln i Ligacupen. Sänds på Viasat 20.45.
2 Tv. Landet Ledin – dokumentär om Tomas Ledin. Visas på SVT Play.
3 Rörelse och styrka. Cykla eller jogga jämte Fyrisån. Stanna vid gymmet vid Lundellska och träna.
Fruns fudge med inspiration av Fares
Smält två matskedar socker och två matskedar vatten i en stekpanna. Häll i 200 gram krossade hasselnötter och klicka i 25 gram smör och blanda runt. Häll ut på ett bakplåtspapper. Hacka 500 gram mjölkchoklad och lägg i en bunke tillsammans med 50 gram smör och en burk kondenserad sötad mjölk (390 gram) samt lite salt. Värm över ett vattenbad till allt är smält. Häll i nötterna och häll sedan över massan i en form (20 x 20 centimeter) Låt stelna i 6 timmar. Höll även över lite flingsalt. Skär sedan upp i lämpliga bitar.