Det är väl okej att knuffa en gamling?

god morgon2021-11-29 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är något som skaver, erkände den före detta fotbollsspelaren Anders "Dojan" Nilsson. 

Han pratade om medelålderskrisen. Han krisade för några år sen med den irriterande tanken: "Är det inget mer än det här?"

För mig skaver den tanken starkare kring PMS. Då betyder plötsligt mina förverkligade drömmar – resor, karriär, fint hem och bra relationer – ingenting! 

Jag behöver då knuffa till mig själv och skrika att jag duger, att mitt liv är värt att ta fram kameran för. 

Det är en svår balansgång – att vara nöjd men utan att stagnera. 

Till er i medelålderskris, fortsätt fyll huvudet av drömmar. Och när det känns som att åldern är ett hinder – låt oss knuffa varandra ur de tankarna!

Kulturmåste:

Älvkarlebyböcker. Kolla några eftertraktade historiska böcker om Gårdskär, Skutskär och Upplandsbodarna. Böcker skrivna av Bengt Friskman, Britt-Marie Strand, Conny Blomberg, Elisabeth Jacobsson och Karl-Åke Lindblad som alla har anknytning till Älvkarleby kommun. 

Väninnepepp. Jag har hittat min nya favorit romantisk-komediserie, "Love Life" på Apple TV. 

Lyxresa. Nu under pandemin vill jag inte resa. Men det stoppar inte mig från att "drömma". Kolla lecollectionist.com – som är Airbnb för lyxlirare. 

Fläder- och päronpinnar

(6-8 pinnglassar) Blanda 2,5 dl outspädd flädersaft och 4 dl vatten. Skiva 1/2 hårt päron tunt, gärna med hjälp av mandolin. Lägg en päronskiva i varje glassform. Häll på saften och ställ in formarna i frysen 1– 2 timmar. Sätt i glasspinnar och låt glassen stå i frysen över natten. Ta ut formarna ur frysen. Spola hastigt ljummet vatten över dem och lossa glassarna.