Nu är den absolut bästa årstiden här för långa, härliga promenader. Jag kan gå i flera timmar med bra musik eller en glad podcast i hörlurarna. Det är något speciellt med att se skiftningarna på löven och känna den höga luften. Egentligen är allt med hösten väldigt fint. Att tända ljus, ta sig tid till att stanna upp, läsa en bok, laga mat med vänner eller gå på bio.
På sommaren vill jag oftast vara ute så länge solen är uppe, och sedan om jag är vid kusten se solnedgången vid havet. Men i takt med att mörkret faller blir det också tidigare kvällar, lugnare tempo och mer tid till att vara inomhus. Och det känns extra bra om man har varit utomhus först och tagit tillvara på dagsljuset. Så passa på, snöra på dig skorna och ta en vända!
Therese Hallqvist, är reporter på UNT som gärna går 10 000 steg per dag.
Att göra:
1) Vernissage. Utställningen "Her Story – The Exhibition" med Uppsalakonstnären Maud Karlsson, med fokus på klänningsskulpturer. I Linnésalen i Botaniska trädgården. 16 oktober till 14 november.
2) Fika. Boka in en fika med en vän och drick kaffe på ditt favoritkafé.
3) Träna. Ta en springtur – och boka in en plats på Uppsala Maraton om du är redo. Loppet går bland annat vid Gamla Uppsala, Uppsala slott och Stadsträdgården lördag 6 november.
Att äta: Spagetti och köttfärssås. Stek 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor med 500 gram nötfärs i olja. Tillsätt 400 gram krossade tomater, 0,5 dl grädde, 1 grönsaksbuljongstärning, 1 tsk oregano, salt och peppar. Låt småkoka i 10 till 20 minuter. Koka pastan enligt anvisning och servera med parmesanost och babyspenat. Källa: Coop