Att växa upp mångkulturellt är inte lätt – men fint

Antonios Antoniadis, reporter.

Antonios Antoniadis, reporter.

Foto: Janerik Henriksson/TT

God morgon2020-08-27 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tänker ofta på min uppväxt och hur det varit att växa upp med två kulturer. Det har inneburit både fördelar och utmaningar, framförallt åren innan jag utvecklade min egen personlighet och identitet. Många av mina kompisar kom från monokulturella hem och det kändes som att de alltid var mindre spretiga. Som att de hade en klarare syn på livet.

Men så enkelt var det inte. Vi hade nog lika oklar syn på livet under tonåren, men jag hade alltid två världar att förhålla mig till; den grekiska och den svenska. Varje känsla, händelse eller åsikt gick alltid genom dessa filter, jag fick alltid parera mellan dessa världar. Det skapade nog en osäkerhet inom mig då, men i dag är jag tacksam för det. Tacksam för att ha växt upp i två kulturellt skilda hem och fått det bästa av två världar.

Att göra i dag:

1) Lyssna: Philip O'Connor i Journalistförbundets frilanspodd.

2) Titta: Korrespondenterna Live på SVT Play.

3) Läsa: A Guide to the Good Life av William B Irvine.

Dagens recept:

Vegetarisk carbonara

Köp spaghetti, vegetarisk bacon, matlagningsgrädde, ägg och två påsar parmesanost. Börja koka spaghettin enligt anvisningarna. Stek bacon tills den blir krispig, men inte bränd. Blanda ihop tre ägg (viktigt att bara använda äggulan) tillsammans med 1 dl grädde och en påse parmesan. Ställ därefter in den i kylan. När baconen och pastan är klar ska de båda blandas i en stor kastrull samtidigt som du häller röran över och blandar allt. Ställ på svag eftervärme och rör runt med jämna mellanrum. När du ser att röran blivit fast är allt klart!