Det är nu blott en dag kvar till julafton. Det är ett sällsamt lugn som brukar lägga sig över staden så här års. Studenterna har vänt hemåt och det är nu enkelt att få bord på nationerna igen.
Just i dag är en sådan där dag av ständig väntan. Barnen inväntar tomten med skräckblandad förtjusning och vuxna väntar på att nästa bingodragning på Bingolottos sanslöst utdragna uppesittarkväll ska ske.
Det är lustigt hur en helg så förknippad med att umgås kan vara så centrerad runt tv-underhållning. Inte nog med det, traditionsenlig tv-underhållning ska det vara. Det börjar i dag med Bingolotto som dagen före julafton kommit att bli ett lika självklart inslag som sill och nubbe på alla andra högtider. Imorgon fylls tablån med program som vi redan sett men som vi av tradition envetet ska kolla på.
Det är en kontroversiell åsikt – men är det inte dags att låta Kalle och hans vänner få gå i pension en gång för alla?
Att göra:
Spela på Bingolotto, mycket annat finns inte att göra i dag. De preliminära hålltiderna för bingodragningarna är 19:58, 20:35, 21:09, 22:24 och 23:06 – varsågoda.
Att äta:
Janssons frestelse
Skala två gula lökar och skär dem i tunna skivor. Stek löken i smör tills den blivit mjuk. Skala cirka ett kilo potatis och skär den till tunna stavar. Smörj en form och lägg ett lager potatis i botten. Lägg därefter i löken och ansjovisfiléer från två burkar. Fyll på med resten av potatisen och häll sedan över cirka 5 dl vispgrädde samt även spadet från ansjovisen. Salta, peppra och strö sedan över ströbröd. Grädda i 225 grader i den nedre delen av ugnen i ungefär en timme.