Sture föddes i Marma 1919, men familjen flyttade tidigt till Källtorpet på Hyttön. Sture växte upp som en av fem bröder på småbruket, där hårt arbete med jordbruk och djur såväl som i skogen tillhörde vardagen. I hemmet var sång och musik viktiga avbrott i arbetet. Sture blev sångaren som sjöng offentligt i olika sammanhang. Han uppträdde tillsammans med bröderna Göte och Rolf som ”Tre glada bröder”, en trio som dock övergick i en duo efter Rolfs alltför tidiga bortgång.
Sture var även en aktiv friidrottare och tävlade i olika mästerskap inom NTO.
Som vuxen flyttade Sture till Uppsala och fortsatte som ”fritidssångare”, på fester, i kyrkor och under en period även i domkyrkokören. Vid sidan av sången var sportfiske ett stort intresse, och släkten har ätit många gäddor, abborrar och laxar som Sture burit hem.
När Sture efter ett långt yrkesliv i som säljare gick i pension ansåg han att det var dags att sluta uppträda som sångare. Han tog då upp en annan artistisk bana och började måla tavlor. Under åren som pensionär har Sture glatt omgivningen med sina tavlor och han har även ställt ut i Uppsala och Alunda.
Många är också de som fått del av Stures dikter. Senast när lillebror Stig fyllde 90 år i november 2015 läste Sture med klar och hög stämma upp sin hyllningsdikt från 8 handskrivna A4 sidor.
I Stures och May-Britts trädgård i Alunda var Sture den entusiastiske trädgårdsmästaren som förvandlade en uppländsk skogsbacke till en prunkande trädgård. Själv har jag fått ett arv att förvalta från ”farbror Sture” i form av vanan att samla egna blomfröer. Det började med att jag fick handvikta kuvert med frön och odlingsinstruktioner per brev från Alunda. Jag samlar numera själv och har nu mina fröer i gott förvar och kommer att odla blommor till Stures minne i sommar.
För släkten genom