Hans närmaste är hustrun Karin och deras dotter Anna samt sönerna Johannes och Christofer från första äktenskapet.
Robin Häggs långa och fruktbara yrkesliv kan sägas bestå av två huvuddelar: de arton åren som föreståndare för Svenska institutet i Aten och de sex åren som professor vid Göteborgs universitet.
I denna minnestext vill vi uppmärksamma hans viktiga funktioner inom Föreningen Svenska Atheninstitutets Vänner.
Redan 1995, året efter det att han tillträtt professuren i Antikens kultur och samhällsliv vid Göteborgs universitet, blev han medlem av styrelsen för västsvenska avdelningen av denna stödförening.
I Göteborg var han också med och startade föreningarna Antikens Vänner och Alexandrias Vänner.
Robin hade en nära relation till Svenska Atheninstitutets Vänner från den dag föreningen kom till.
Det var hans dåvarande hustru Inga som kom på idén att bilda en stödförening 1976, samma år som Robin tillträdde tjänsten som föreståndare för institutet.
Föreningen har sedan dess lämnat bidrag till institutet för en mängd olika behov.
Redan under Robins år i Aten hade spridningen och populariseringen av forskningsresultat varit en viktig uppgift. Efter återkomsten till Sverige blev stödföreningarna en viktig plattform för honom att nå ut med kunskapen om den antika världen och om den grekiska kulturen under senare århundraden.
Robin fick en central roll i vår krets som kunskapskälla och inspiratör.
Robin var en charmerande person, hade en fin humor och var alltid lika generös, vänlig och hjälpsam. Och hans kontaktnät var enormt, vilket var till stor nytta i styrelsens arbete.Han kunde tala med alla människor.
Robin medverkade själv med föredrag vid våra temadagar och med artiklar i föreningens tidskrift Hellenika.
2006 belönades han med Athenvännernas pris för sina insatser.
Robin Hägg avled i Uppsala, där han var född och dit han återvände med sin familj förra året. Han var fortfarande medlem av vår styrelse och vi hade täta kontakter med honom för att diskutera föreningens programverksamhet.
In i det sista hade han en imponerande överblick över sitt arbetsfält och delade generöst med sig av sin djupa kunskap och sin klokskap.
Styrelsen för Svenska Atheninstitutets Vänner, västsvenska avdelningen