Lilly Lindholms närmaste är barnen Carl-Einar och Cajsa med familjer. Lilly, född Vestin, var bördig från Ångermanland, från By i Sidensjö. På 1920-talet förekom fortfarande fäboddrift med långa, mödosamma vandringar med korna genom svårframkomlig skog och genom myrmarker. Hon berättade levande om de ljusa sommarnätternas kvinnoliv på fäboden med mjölkning samt smör- och osttillverkning.
Hon kunde mot slutet av sitt långa liv med ett kristallklart minne – i detalj – berätta om livet på gården, om ”slåttanna”, tröskningen, spåntillverkningen, faderns uppfinningsrikedom och tusen andra saker och alla händelser och högtider under bondeåret. 22 år gammal sökte Lilly inträde vid den berömda hushållsskolan i Uppsala, långt hemifrån, och antogs. Detta steg tyder på handlingskraft och mod. Språnget från fäbodsomrarnas hårda arbetsliv till skolbänken i lärdomsstaden Uppsala kan knappast varit större.
Sedan dess har Lilly varit bosatt i Uppsala. 1940 gifte hon sig med den unge föreståndaren vid Uppsala mejeri, Einar Lindholm. Lilly blev änka 1977, sedan maken hastigt gått bort, och levde sedan ensam i den stora lägenheten vid Västertorg i Uppsala ända till sin sista dag i livet. Under alla dessa många ”änkeår” ägnade Lilly mycket tid åt sitt intresse för det textila och sin talang för målning. Med kunskaper förvärvade i barndomshemmet utvecklade nu Lilly ett mästerskap i vävning. Hon vävde landskap i ull, utsökta möbeltyger i lin, plädar och damastdukar, som barn och barnbarn nu är försedda med, och som kan ärvas vidare i många led.
Släkt, vänner , barn och barnbarn har haft den stora förmånen att få uppleva och lära känna en människa i levande kontakt med ett förgånget Sverige som hon utan sentimentalitet sett tillbaka på. En person som nyfiken levt ett liv i nuet intill sin sista levnadsdag och som mätt av år avslutat sin livsgärning.