Kerstin kom till Ultuna 1965 och intresserade sig för fysiologi och genetik, grunder för hennes framtida forskning. Hon ägnade sig framför allt åt grisköttets kvalitetsegenskaper kopplat till bl a djurens stressbenägenhet, rasskillnader och kön och inom dessa områden var hon internationellt mycket aktad. Kerstin gjorde bland annat stora insatser i forskningen på galtlukt, ett kvalitetsproblem hos grisköttet. Hon forskade även om nötköttets egenskaper, hur kvalitetsegenskaper påverkas av förpackningsteknik samt hur man ska hänga slaktkroppen för bästa mörhet. Kerstin var mycket skicklig i försöksupplägg och avancerad statistik och många av oss har fått hennes värdefulla hjälp inom området. Hennes briljans uppmärksammades av KSLA, där hon var ledamot.
Kerstin var handledare åt minst 30 doktorander, hon stimulerade till stora insatser och var värd för många internationella gästforskare. Kerstin var även en mycket omtyckt lärare och engagerad i uppbyggnaden av undervisningen i köttvetenskap när institution bildades 1990. Hon var mycket intresserad av praktisk pedagogik och tillämpade tidigt e-learning. Hon ansvarade för institutionens internationella studentutbyten, deltog i olika utbildningsprogram inom EU och var handledare för en otalig mängd studenter i deras examensarbeten.
Kerstin var efter sin pensionering fortsatt aktiv i olika bildningsprojekt och reste i Europa i egen takt i husbil. Tyvärr kom sjukdomen emellan och vi är många som i denna stund vill uttrycka vårt djupaste deltagande i sorgen med Kerstins familj. Beskedet om hennes bortgång efterlämnar stor sorg och saknad.