Jag vill inte blir skrämd till att springa

Maria Larsdotter

Maria Larsdotter

Foto: Nina Leijonhufud

Familj2019-11-03 04:00

Visste ni att det finns appar som jagar dig så att du kommer ut på din löptur? Jag visste inte det förrän dottern visade att hon laddat ner den, och, använder den. Med lurarna i öronen kan vem som helst bli skrämd att springa fortare genom att en röst väser att "Nu har du en döing som är dig i hälarna, spring om du inte vill att den kommer ifatt!" Dottern säger att den är väldigt effektiv: "Ja, jag blir ju rädd när de säger så där och då springer jag förstås", säger hin förtjust och skrattar. Jag är helt och hållet bestämd på den punkten, jag kommer aldrig att ladda ner den appen. Jag vill inte ha några zombies hack i häl.

Maria Larsdotter, familjeredaktör som inte gillar zombies.

Att göra i dag

1) Återbruksverkstad. I Biolabbet, skapa nåt nytt av något gammalt. Biotopia kl 11–17.

2) Visning. Gå runt i Nordens största kyrka och ärkebiskopssäte, Uppsala domkyrka och få berättat för dig om den vackra byggnaden, kl 12.30–13.30.

3) Vilda trådar. Broderiakademins lokalgrupp från Märsta/Sigtuna visar mångfalden i det fria broderiet. Kulturstugan, Märsta, kl 12-16.

Kryddig indisk potatis

2 port. Fräs en finhackad gul lök och två hackad vitlöksklyftor i oljan tills löken mjuknar. Vänd ner 500 g potatis i bitar. Sänk värmen något och lägg på ett lock. Låt stå i 10 minuter. Rör runt då och då. Allt ska få färg.
Vänd ner: 1 tsk chilipulver, 1 tsk mald koriander, 0,5 tsk mald spiskummin, 0,5 tsk gurkmeja, 1 tsk salt, 1 röd paprika, hackad, 2 tomater, hackade, 1 påse babyspenat à 70 g, 5 dl kokta kikärtor.  Lägg på locket igen och låt allt puttra på i 7 minuter. Servera med en klick mangochutney.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!