Gert Granell

Gert Granell har avlidit nära 73 år gammal. Närmast sörjande är Monica samt syskonen Envall med familjer.

Familj2019-11-13 06:00

Gert Granell var medlem i vår Odd Fellow loge nr 14. Han invigdes i vår orden 1992 och blev veteran 2017.  Gert hade uppdrag i såväl loge som utskott och han verkade i vårt fastighetsbolag under många år i samariterfonden. Han erhöll logens Hederstecken 1999. Han var medlem av Lägret nr 2 Wasa och i Brödragåvan. Man kan sammanfatta Gerts Odd Fellow-liv med en mening: Han var en barmhärtig samarit.

Han föddes i Vänge och växte upp med mamma och broder på gården, ett år efter att det andra världskrigets avslutades. Kanske var det i spåren av detta krig  som hans intresse väcktes för arbete i försvarsmakten. Gert hade ett särskilt intresse för militärhistoria. Gerts gärning fortsatte som civilanställd  inom försvarsmakten i Uppsala men större delen av tiden inom Enköpings Garnison. 

Redan vid 26 års ålder hade han och Monica bestämt sig för att leva livet tillsammans. Deras första möte skedde mitt i ett uppdrag för alternativ jul, bland människor som behövde deras stöd. Monicas pappa såg till så att Gert under 37 år håvade in alla de gåvor som besökare var villiga att ge, genom att rekrytera Gert som kollektinsamlare i Domkyrkan. 

Hans liv slutade här mitt bland oss bröder.  Ett helt naturligt sätt att somna på, bland vänner,  mitt i ett uppdrag för andra människor.

Sällan eller aldrig har vi sett så många vid en bår som i Heliga Trefaldighets kyrkan den 8 oktober. Ska man nämna några av hans egenskaper blir det tjänstvilligheten och vänligheten samt ett oerhört minne för namn som gjorde honom så rik och full av nyanser. Föreningslivet har förlorat en medlem, vi en broder men den tid vi fick umgås med honom har vi anledning att vara tacksamma över.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!