UNT livesänder från innovationsdag

Fyra Uppsalabolag ska presentera sin affärsidé för en expertpanel i Silicon Valley. Det är en av programpunkterna när Uppsala innovation day arrangeras i Uppsala Konsert & Kongress (UKK) under torsdagen.

4 september 2019 17:23

Tidigare år har arrangörerna Relation och Uppsala Innovation Centre (UIC) haft två skilda dagar i UKK i form av UIC-dagen och Relationsdagen. Nu har de slagit sig samman för en gemensam dag där det övergripande temat är hållbara
innovationer.

Utöver ett flertal föreläsare är ett nytt grepp att fyra Uppsalabolag från UIC:s affärsutvecklingsprogram kommer att presentera sina företagsidéer för en expertpanel från tech-staden Silicon Valley i USA. Uppsalaföretagen som deltar är Drupps, Animech Technologies, Inossia och ChromoGenics.

Bolagen har fem minuter på sig att övertala expertpanelen om att de har idé som håller för världsmarknaden.

– Det handlar inte om någon slags Idol-jury där folk ska sågas vid fotknölarna, utan syftet är framförallt att ge tips till de här personerna så att de kan ta företagen vidare, säger Relations ägare Magnus Axelid.

Proceduren kommer att kunna följas i UKK på storbildskärm via streaming. En sändning som Unt.se kommer att visa med start klockan 17.45.

– Det finns en massa spännande företag i Uppsala som många inte känner till. Det här är ett kul sätt för UNT:s läsare att lära känna några av dem lite närmare och samtidigt få höra vilka chanser företagen bedöms ha därute i den stora världen, säger UNT:s reporter Elin Sandow som kommer att rapportera från UKK.

Arrangörerna hade räknat med omkring 500 besökare till Uppsala innovation day, men hittills har intresset visat sig vara betydligt större. Runt 700 har bokat biljett till eventet.

– Det känns jättekul. Vi har även fri entré i foajén samt våning 1 och 2 med innovationstorg där besökare kan bekanta sig med ett flertal innovativa startups och tillväxtföretag, säger Magnus Axelid.

Bland föreläsarna finns Mouna Esmaeilzadeh (läkare, neuroforskare och entreprenör), Mattias Ribbing (trefaldig svensk mästare i minne), Magnus Bexhed (vd Uppsala Auktionskammare) och Robert Agius (filmproducent).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa