Restaurangägare flyttar och byter bransch

Uppsalarestaurangen och livsmedelsföretaget Messob delas upp. Grundarna väljer att flytta till Heby för att satsa på sina granolaprodukter.

Kaleb Kifleyesus, Genet Yohannes och Eyasu Kifleyesusär är grundare av restaurangen Messob.

Kaleb Kifleyesus, Genet Yohannes och Eyasu Kifleyesusär är grundare av restaurangen Messob.

Foto: Gustav Bergmark/Pressbild

Ekonomi2020-02-13 20:31

Allting började med att bröderna Eyasu och Kaleb Kifleyesus – tillsammans med sin mor Genet Yohannes – startade restaurangen Messob på Sturegatan i Luthagen för nära 13 år sedan. Inriktningen har varit afrikanska rätter med tonvikt på Etiopien och Eritrea. Ofta med sädesslaget teff.

Nu är den eran över i företaget. 

– Vi har valt att ta klivet och satsa mer på produktutveckling inom främst frukostsegmentet med teff. Vi har tagit fram två glutenfria granolas som vi har tänkt att rosta i vår nya lokal, säger Eyasu Kifleyesus.

Tillverkningen och utvecklingen av Messobs produkter kommer framöver att ske i By Gårdsbageris gamla lokal i Harbo i Heby kommun. Tidigare outsourcades tillverkningen till en extern fabrik. Nu görs allt lokalt.

– Hela produktionen kommer att vara där, sedan får vi se hur det utvecklar sig, fortsätter Kifleyesus.

För ett och ett halvt år sedan gjordes en testlansering i flera butiker under sex månader med företagets produkter. Nu väntar en mer offensiv satsning. Senare i vår kommer företaget att lansera två nya glutenfria granolaprodukter i handeln.  

– Till att börja med kommer de att säljas i Mälardalsområdet. Men man kommer också kunna beställa produkterna i e-handeln, säger Eyasu Kifleyesus.

Restaurangen Messob på Sturegatan kommer att drivas vidare med nya ägare med samma inriktning.

– Det är släktingar till oss som tar över. Vi kommer fortsätta sälja våra produkter där och vara med i bakgrunden, fortsätter Kifleyesus.

Karta: Restaurang Messob
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!