Ministerbesök i Tärnsjö

Tärnsjö Garveri är en av de tre garverierna i Sverige. Företaget är mycket uppskattat, bland annat av närings- och innovationsminister Mikael Damberg som kom på besök under fredagen.

14 augusti 2015 17:15

Tärnsjö Garveri är det enda garveriet i Sverige, och ett av få i världen, som endast använder naturliga medel för att producera läder. Företaget är mycket framgångsrikt med bland annat H&M som kund. Axel Bodén, VD på företaget, blev förra året tredjepristagare i tävlingen Årets företagare. På plats träffade han närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S).

– Ministern ville gärna komma på besök. Jag tror att han är intresserad av att få inblick i vår industri som är så pass ovanlig, säger Axel Bodén.

Under besöket fick ministern se hur hela processen går till, från slakteri till färdig produkt. Axel Bodén ville lyfta fram hur stor betydelse det svenska jordbruket har för garveriet.

– Jag vill gärna diskutera hur allt hänger ihop. Att jordbruket fungerar är förutsättningen för svenskproducerat läder. Det är förstås kul att få visa upp hela verksamheten också. Jag är stolt över vad vi åstadkommit. Vi är Tärnsjös största företag, berättar Axel Bodén.

Mikael Damberg blev mycket nöjd med besöket och tycker att Tärnsjö Garveri är ett inspirerande företag.

– Det var ett oerhört spännande besök. Det är kul att se små företag som lyckats med export. Jag hoppas att fler mindre företag verkligen vågar satsa på det. Vi pratade även mycket om hållbarhet vilket företaget lägger stor vikt vid. Det är kul med växande företag på en ort som präglas av framtidstro, säger Mikael Damberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Eriksson