Klart med hyresgäster vid arenabygget

Hyresgästerna börjar fyllas på vid den nya fotbollsarenan vid Studenternas IP. Senast i raden att teckna ett avtal är företagshälsovårdsföretaget ProHelia.

8 maj 2019 19:30

I det ena hörnet vid fotbollsarenan håller just nu en högre byggnad på sju våningar att färdigställas. Sammanlagt handlar det om lokalytor på 9 000 kvadratmeter i huset.

Den som har oroat sig för att de kommer att stå tomma kan lugna ned sig. För de tre våningsplanen närmast markplan mot Akademiska sjukhuset har fått klart med hyresgäster.

Det tredje våningsplanet på 700 kvadratmeter kommer företaget ProHelia att hyra de kommande tio åren. Inflyttning sker första april nästa år.

– Omsättningsmässigt har vi vuxit med mer än 40 procent de senaste tre åren och vi har varit i behov av nya lokaler en längre tid. Vi är i dag på 400 kvadratmeter vid Kungsgatan och kommer att utöka personalstyrkan från 12 personer till uppåt 20 redan nästa år, säger Sara Jansson som är vd för Prohelia företagshälsa AB.

Hur väl kommer ni att passa in vid Studenternas?

– Det kommer att bli klockrent. Studenternas nya företagsområde har en stark hälsoprofil, och det passar oss. Det är också en markering att vi vill utvecklas tillsammans med idrotts- och föreningslivet i Uppsala. Att ligga närmare Akademiska sjukhuset är även bra eftersom vi har samarbete med flera specialister där.

Sedan tidigare är det även klart att gymkedjan Nordic Wellness kommer att hyra markplanet och det andra våningsplanet i huset. Deras lokaler är sammanlagt på 1 400 kvadratmeter och avtalet gäller också där i tio år. Inflyttning där sker i januari nästa år.

– Vi har satsat hårt på att de tre nedre planen ska vara kopplade till hälsa, friskvård och idrott, så det känns bra att det har blivit så, säger Magnus Lohe, som är affärsstrateg på Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB.

Framöver återstår de fyra övre planen som kommer att hyras ut som kontor. Det handlar om ytor på 200 till 1 700 kvadratmeter per plan med totalt cirka 800 kontorsplatser.

– Vi sitter i förhandlingar med intressenter för de flesta planen. Sedan vet man inte om allting går hem. Vi räknar med att landa med ett antal den närmaste månaden, säger Magnus Lohe.

Återstår gör av vem eller vilka som kommer att driva restaurang- och caféverksamheten vid arenan. De lokalerna kommer att ligga på bottenplanet vid den norra kortisidesläktaren och ska vara tillgängliga för allmänheten. Tanken är att verksamheten ska vara öppen alla dagar i veckan och bland annat erbjuda dagens lunch.

– Upphandlingen för restaurang- och caféverksamheten kommer vi lägga ut senare i maj, säger Magnus Lohe som vidare berättar att den som kommer att driva restaurangen även kommer att ansvara för serveringen vid vip- och konferensdelen på huvudläktaren.

Vad handlar det om för typ av restaurang som ni vill ha dit?

– Vi bestämmer inte koncept utan det är upp till entreprenören.

Kommersiella lokalarna vid Studenternas

– Två kommersiella fastigheter, sju respektive tre våningar, kopplade till arenabyggnaden.

– Total yta om 13 000 kvm för hälsorelaterade verksamheter, kontor, gym, med mera.

– Café/restaurang under den norra kortsidesläktaren i läge mot Fyrisån.

– De kommersiella lokalerna hyrs ut av fastighetsägaren, Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB.

– Färdigställande och inflyttning från och med april 2020.

Källa: Sportfastigheter

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson