Han tar över Martinas lokal i S:t Per

Sedan Martina delikatesser gick i konkurs i mars har lokalen i S:t Per-gallerian stått tom. Nu har centrumägaren Skandia Fastigheter gjort klart med en ny hyresgäst och krögare.

15 maj 2019 12:00

För tillfället håller lokalen på att byggas om för fullt. Och när allt står klart blir det något annat än italienskt som kommer att serveras på tallrikarna.

I september väntas den vietnamesiska restaurangen Annam öppna i S:t Per-gallerian. Inriktningen kommer att vara rätter med exotiska och heta smaker med fokus på Vietnam.

– Han som kommer att öppna heter Truyen Nguyen och driver i dag en nagelsalong hos oss. Han har en bakgrund som matkrönikör och har tidigare även drivit en restaurang i Tjeckien där han bodde i 20 år, så han kan har verkligen väntat länge på den här möjligheten, säger centrumchefen Snezana Oscarsson.

Avtalet med Annam är skrivet över tre år.

– Vi kommer göra om så att det även går att komma in till restaurangen under kvällstid via galleriaentrén. Han kommer också att ha öppet för lunch, säger Snezana Oscarsson.

I juni öppnar även caféet och restaurangen Miss B i lokalen där tidigare Claudios och Green house hade verksamhet. Den är belägen mellan Lush och Carlings och har även en uteservering.

– Tanken är att det ska vara ett café där vi kommer att servera sallad, varma mackor och lite finare pizza, ägaren Lammia Saad som vidare berättar att Miss B har 60 sittplatser inomhus och 50 platser på uteserveringen.

I S:t Per-gallerian finns sedan tidigare restaurangerna Panini, Interpool, Kitchen & Table och Slakteriet samt caféerna Waynes coffee, Landings och Espresso house.

LÄS MER: Uppsalaföretag går i konkurs

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson