Han tar över Handelskammaren i Uppsala

Det blir Tomas Stavbom som tar över som ny regionchef för Handelskammaren i Uppsala län.

Tomas Stavbom som tar över som ny regionchef för Handelskammaren i Uppsala län.

Tomas Stavbom som tar över som ny regionchef för Handelskammaren i Uppsala län.

Foto: Pressbild

Ekonomi2019-10-13 09:01

Tjänsten har varit vakant sedan Göran Brocknäs slutade förra hösten. Sedan dess har både Jennie Claesson – och nu senast – Håkan Tribell haft rollen som tillförordnad regionchef.

Nu har Stockholms Handelskammare, som Uppsala är en del av, hittat en permanent lösning.

– Tomas Stavbom kommer med sin erfarenhet och kunskaper om regionens tillväxt- och utvecklingsarbete att kunna bidra till att utveckla Handelskammaren till en ännu viktigare partner till våra medlemsföretag och en ännu viktigare aktör i regionen, säger Stockholms Handelskammares vd Andres Hatzigeorgiou i ett pressmeddelande.

Närmast kommer Tomas Stavbom från en roll som chefsstrateg hos Region Uppsala. Innan dess har han bland annat varit chef för regional utveckling vid Regionförbundet Uppsala län i nästan 10 år och arbetat med strategiska utvecklingsfrågor i Stockholms län. Han har även jobbat i näringslivet som konsult för teknikkonsultbolaget Sweco.

– Jag är mycket hedrad och ödmjuk inför detta viktiga uppdrag. Stockholms Handelskammare och näringslivet är en motor för tillväxt och jobb som jag vet kan lyfta Stockholm-Uppsala till nya nivåer. Detta kommer att kräva ett bättre företagsklimat och ännu mer av samarbete mellan näringsliv och samhälle, säger Tomas Stavbom i pressmeddelandet.

Handelskammaren i Uppsala län har i nuläget omkring 2 000 medlemsföretag. Organisationens övergripande mål är sikta mot att huvudstadsregionen Uppsala–Arlanda–Stockholm ska vara Europas bästa huvudstadsregion år 2035. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!