Efter läcka - Fågelsången tvingas stänga

Konditoriet Fågelsången tvingas stänga i fyra månader. Orsaken är en vattenläcka i bageridelen.

Kafét och konditoriet Fågelsången tvingas stänga i fyra månader.

Kafét och konditoriet Fågelsången tvingas stänga i fyra månader.

Foto: Malin Norrgård/UNT-arkiv

Kafé2019-09-13 21:00

Fågelsången, som ligger vid Svandammen och som är ett av flera populära konditorier i Uppsala, har drabbats av en vattenläcka.

Skadan upptäcktes under senvåren, men först nu kommer den att åtgärdas meddelar fastighetsägaren Stiftelsen Östgötagården.

– Det har tagit tid att arbeta fram projektplanen, det görs inte över en natt, säger Stiftelsen Östgötagårdens vd Jenny Wikström.

Arbetet med vattenläckan innebär att Fågelsången, som har funnits i huset sedan 1954, kommer att stänga 30 september och öppna någon gång i februari, fyra månader senare. 

– Det är det som är planen. Sedan vet man aldrig vad man hittar i en sådan här gammal fastighet under arbetets gång, fortsätter Jenny Wikström.

I samband med reparationen av vattenläckan kommer fastighetsägaren även att passa på att renovera bageriet och göra ett stambyte i lokalen.

– Det kommer även att göras en uppdatering av serveringsytan, men hur den kommer att bli och se ut styr ägarna över. Det är så klart inte roligt för dem att behöva stänga, men det kommer att bli väldigt bra med en bättre anpassad lokal för dem, säger Jenny Wikström.

I huset finns även ett flertal studentlägenheter som Stiftelsen Östgötagården hyr ut.

– De kommer inte att påverkas av det här, säger Jenny Wikström.

Konditori Fågelsången har omkring 100 sittplatser inomhus och 150 sittplatser utomhus.

Tidningen har sökt företrädare för Konditori Fågelsången, men utan resultat.

Karta: Konditori Fågelsången
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!