De utmanar Hemnet med ny sajt

Konkurrensen om bostadsannonserna i Uppsala väntas öka framöver. Nu går sju mäklarfirmor samman och startar bostadssajten Bomero som de hoppas ska kunna konkurrera ut jätten Hemnet med.

9 juli 2019 13:27

De senaste tolv månaderna har 5 187 bostadsrätter, 1 956 villor och 260 fritidshus sålts i Uppsala län, enligt Svensk mäklarstatistik. Merparten av de försäljningarna har spekulanter och köpare kunnat ta del av på Hemnet. En bostadssajt som i dag är dominerade när det gäller bostadsförsäljning på nätet med sina 2,8 miljoner unika besökare i veckan.

Nu kommer konkurrens från sju mäklarfirmor.

Det handlar om Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Bjurfors, SkandiaMäklarna, Mäklarhuset, HusmanHagberg, ERA och Mäklarringen som har tröttnat på beroendet av Hemnet och väljer att starta en egen bostadsförsäljningssida på nätet, Bomero.

En sajt som kommer få konsekvenser även i Uppsala.

– Vi kommer erbjuda den här sajten till alla i branschen, och vi jobbar på att det ska bli ett bättre alternativ än Hemnet. De har ökat sina priser ganska rejält de senaste åren sedan de fick nya ägare, och det har vi reagerat mot, säger Marcus Svanberg som är styrelseordförande i Bomero och vd för Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Betyder det här att de anslutna firmorna kommer att lämna Hemnet?

– Till att börja med kommer vi nog att fortsätta annonsera på Hemnet, eftersom sajten är så välkänd och välbesökt. Sedan kommer vi att titta på hur snabbt vår sajt byggs upp med ambitionen att det ska räcka att annonsera på Bomero.

Vad kommer det kosta att annonsera hos er?

– Vi kommer gå ut med prislistor i samband med lanseringen i slutet av augusti, men det kommer vara betydligt billigare än Hemnet.

I dag kostar det 600–2 100 kronor att annonsera på Hemnet beroende på säljpris av bostaden.

– Det som är viktigt för oss är att våra priser reflekterar det värde som vi levererar till bostadssäljarna. Vi försöker sätta det i nivå med det helt enkelt, säger Hemnets presstalesperson Staffan Tell.

Hur ser ni på Bomeros etablering?

– Generellt välkomnar vi konkurrens, det är bara positivt.

Tidningen har varit i kontakt med ett flertal lokala mäklare i Uppsala som inte har velat kommentera Bomeros etablering.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson

Ämnen du kan följa