"De har satt Uppsala på världskartan"

Malin Persson på Trädgårdsanläggare Hallblom blev årets företagare i Uppsala.

11 april 2019 23:30

Stämningen var på topp under torsdagskvällens företagargala på Uppsala slott där drygt 400 gäster deltog. Tillställningen som arrangeras av Företagarna i Uppsala, bjöd bland annat på middag, prisutdelning och underhållning av kvällens konferencier Nour El Refai och bandet Cotton Club.

Företagarnas ordförande i Uppsala, Anna Bixon, är mycket nöjd med uppslutningen till årets företagargala.

– Det är kul att så många företagare inser vikten av att hylla varandra. Ofta är det mest life science och universitetet som syns i offentliga sammanhang om Uppsala, men näringslivet i staden är så mycket mer. Vi har många framgångsrika stora och små företag inom handel och andra branscher, vilket denna gala ger några exempel på, säger Anna Bixon.

Priset Årets Innovation gick i år till Teddy Bergsman grundare av 3D-företaget Quixel.

”De har revolutionerat sin bransch.. och har gjort företaget till en självklar samarbetspartner för filmindustri, spelutvecklare, reklambransch och arkitektur.” står det bland annat i prismotiveringen.

Till Årets unga företagare utsågs Nathalie Åslund, grundare av leksaks- och babybutiken BabyWorld.

”Det egenupplevda problemet lade grunden till affärsidén. Vinnaren har kombinerat gamla och nya affärsmodeller för att skapa något nytt i en traditionsenlig bransch”, enligt motiveringen.

Vinnare av titeln Årets komet blev företaget Animech, med Staffan Hagberg och Niclas Kreuger i spetsen. De arbetar med 3D och VR som ett sätt för kunder att kunna se varor tydligt i förväg eller kunna planera exempelvis växthus och bilköp virtuellt.

”Företaget hjälper kunden att tydliggöra sina produkter. De har satt Uppsala på världskartan.” står det bland annat i motiveringen.

Vinnare av årets handel blev Hanna Skarp på Herta som säljer kläder, accessoarer och inredning.

Årets hållbara företag blev Länsförsäkringar i Uppsala. Och vinnare av årets hederspris blev Lasse Svensson på Svenssons krogar, för att han "bidragit mycket till Uppsalas utveckling".

Det finaste priset gick till Malin Persson på Trädgårdsanläggare Hallblom som blev Årets företagare i Uppsala.

Trädgårdsanläggare Hallblom startades redan 1949 av Anders Hallblom. 2009 tog Malin Persson över verksamheten efter sin far Kenneth Persson. Idag är de 80 anställda och inhyrda företagare som arbetar med allt från markarbeten och stensättningar till parkanläggningar, smide och snickeri.

I prismotiveringen står:

"Företaget har med sin trogna kundkrets kunnat påvisa en såväl ekonomisk som hållbar stabilitet i en bransch som annars har hög konkurrens. Företaget är väl förankrat i Uppsala och har verkligen lyckats få sina anställda att trivas på arbetsplatsen. De lägger stor vikt vid sin yrkeskunskap och långa erfarenhet inom arbetet ute hos kunder."

LÄS MER HÄR: Uppsalaföretaget som skannar av hela världen

Flera hundra nomineringar

Här testar UNT bilen på vardagsrumsgolvet

Svenssons krogar växer vidare

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindblom

Ämnen du kan följa