Annons
Sponsrat innehåll

45 år av framgång på Uppsalas bostadsmarknad

ANNONS. Riksmäklaren Uppsala har under närapå ett halvt sekel hjälpt upplänningarna att köpa och sälja bostäder. Mycket har förändrats både på bostadsmarknaden och i kommunikationen med kunderna, men mäklarens huvuduppgift är på många sätt densamma idag som när firman grundades.

Uppsala 30 juni 2020 16:18
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

2010-talet avslutades lyckat för Riksmäklaren Uppsala. Företagets VD Ulrika Lööf konstaterar att decembers siffror är de bästa någonsin.
   – Det visar verkligen att det är många som har valt att anlita oss och att vi är ett av Uppsalas ledande mäklarföretag, säger hon.
   Bakom framgången ligger en nysatsning på marknadsföring kombinerat med många år av ett uttalat fokus på kunden.
   – Vi är genuint intresserade av våra kunder och arbetar för att det ska kännas självklart för dem som köper bostad via oss att anlita oss den dag det är dags att sälja. Relationen med oss ska inte handla om de tre veckor en bostadsaffär tar, utan vi vill fortsätta följa kunden genom hela bostadskarriären. Det gör vi genom att vara pålästa, glada, entusiastiska och ge det lilla extra för både säljare och köpare, säger Ulrika Lööf.

 

Företagets historia började 1974. Universitetsläraren Tiit Lüllma hade precis köpt sitt första hus i Uppsala och var allt annat än imponerad över de mäklare han hade träffat på under bostadsjakten. Samtidigt var det svårt att få ordinarie tjänst vid universitetet.
   – Då tänkte jag att det jag hade sett fastighetsmäklarna göra skulle jag kunna göra bättre själv. Men det var tre banker som avrådde mig, berättar han.
   45 år senare är han fortfarande aktiv fastighetsmäklare, trots att han har passerat pensionsåldern med råge.
   – Det är mötet med människor som får mig att vilja fortsätta. Sedan tror jag det är väldigt bra att det är olika åldrar på oss mäklare på företaget, säger han och får medhåll av Ulrika Lööf:
   – Just eftersom vi vill vara kundens mäklare genom hela livet är det bra att alla mäklare inte jobbar och agerar på samma sätt, säger hon.

Ulrika har själv arbetat 20 år hos Riksmäklaren Uppsala. Tiit och Ulrika är överens om att fastighetsmäklarens uppdrag och de egenskaper som krävs av en bra mäklare är desamma oavsett hur bostadsmarknaden förändras.
   – Du måste besitta social kompetens och ha tid med både säljaren som har anlitat dig och köparen. Och så får du inte tro att det är ett 8–16-jobb. Jag brukade säga till mina studenter att de måste ha en tålig livskamrat om de skulle kunna ha det här yrket, berättar Tiit.
   – Nu kan man ju jobba mycket mer på distans än på den tiden då mäklarna bara hade sina fasta kontorstelefoner. Vi kan både godkänna Hemnet-annonser och följa budgivningarna från mobilen, säger Ulrika.
   – Förr fick vi följa med köparna till banken. I dag kommer de med färdiga lånelöften och är väldigt pålästa. Innan internet kom hade vi inte ens alltid bilder på objekten i tidningen. Första gången köparen såg bostaden var på visningen, berättar Tiit.

De senast tio åren har marknaden blivit hårdare. Mäklarföretagen måste följa med i nyhetsrapporteringen och vara på tårna när nya detaljplaner i Uppsala är på gång, så som Riksmäklaren har varit i exempelvis Rosendal och Lindbacken.
   – Men med tanke på befolkningsutvecklingen med många som flyttar in från Stockholm är Uppsala en tacksam stad att verka i. Vi har också en fördel med att vara verksamma i Östhammar och Öregrund. När människor där flyttar hit känner de redan till oss, säger Ulrika.
   När hon tittar in i framtiden ser hon ännu fler möjligheter för kunderna att sköta affären på distans, till exempel med VR-visningar.
   – Men mitt i allt det digitala blir den personliga kontakten viktigare än någonsin. Den kommer alltid behövas, konstaterar hon.

 

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio 
– en del av Upsala Nya Tidning

FAKTA

Riksmäklaren Uppsala är verksamma i Uppsala, Knivsta och Östhammars kommuner med tyngdpunkt på Uppsala med kransorter. För närvarande arbetar cirka 25 personer på företaget varav närmare 20 är fastighetsmäklare. Förutom att förmedla försäljning åt privatpersoner är företaget stort på nyproduktionssidan, inte minst i det nya bostadsområdet Lindbacken, men också i områden som Sävja, Gottsunda, Rosendal och Steninge Slottsby.

Tel: 018-139850 
E-post: info@riksmaklaren.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på UNT. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.